Jótékony hatását a szervezetre már két hét
elteltével elkezdi kifejteni, de mint minden más természetes gyógymód
esetében jelentős és tartós eredményeket csak rendszeres, megszakítás
nélküli, kúraszerű fogyasztás eredményez.
Leghatékonyabb alkalmazása a nyers fogyasztás, de a szervezetre
gyakorolt pozitív élettani hatásait főtt tojás formájában fogyasztva is
kifejti. A főzés során ügyeljünk a főzési időre, mert a vitaminok 15
perces hőkezelés után teljesen megsemmisülnek.
A fürjtojás szobahőmérsékleten 30 napig, a hűtőben legfeljebb 60 napig
tárolható.
A tojásokat csak fogyasztás előtt mossuk meg.
A leghatékonyabb a nyers fogyasztás:
A nyers tojást étkezés előtt fél órával fogyasszuk.
A tojásokat üssük le egy pohárba, öntsünk rá egy kis vizet és igyuk meg.
A tojásokat üssük le, keverjük ki és ízesítsük sóval, cukorral, vagy
mézzel.
A tojásokat üssük le, keverjük ki, és folyamatos keveréssel öntsünk rá
gyümölcslevet, tejet, kakaót, stb., de ne használjunk sem kávét sem
alkoholt a hígításhoz. Gyermekeknek ez a legajánlottabb módszer.
Főtt tojás fogyasztás:
A hétköznapi tyúktojás elkészítési módjai szerint készíthetjük el a
fürjtojást is, ügyelve aminél rövidebb ideig tartó főzésre, hogy
megőrizze vitamintartalmát.
Főzzük keményre vagy félkeményre, önmagában vagy szendvicsbe, főzelékek,
burgonyapüré mellé, salátákba, aszpikokba téve fogyasszuk. Buggyantott
tojásnak is kitűnő.
A fürjtojás kúra:
A kúra időtartamát az egészségügyi probléma súlyossága határozza meg.
Javasolt a 30 – 60 napos kúra, ezt követően 30 – 120 napos szünetet
tartani, majd ismételni a kúrát kétszer háromszor. Így a szervezet
vitamin és ásványi anyag természetes szintjének helyreállásával
elérhetjük a 30 napos kúra 120 napos szünet ciklust.
Rákkezelés kiegészítéseként a folyamatos 210 napos kezelés javasolt.
A túladagolás veszélye teljesen kizárt, mert természetes formában
juttatjuk a szervezetbe a vitaminokat és ásványi anyagokat.
Ajánlott napi fogyasztás gyermekeknek és felnőtteknek:
3 hónapos kortól 1 éves korig: napi 1 tojás
1 éves kortól 3 éves korig: napi 2 tojás
3 éves kortól 10 éves korig: napi 3 tojás
10 éves kortól 15 éves korig: napi 4 tojás
15 éves kor felett: napi 5 tojás